Tréningek és előadások

Sikerháromszög: a vezetésben és a Himalájában

VETÍTÉSEK, BESZÉLGETÉSEK, ELŐADÁSOK ÉS TRÉNINGEK
KLEIN DÁVID EXPEDÍCIÓS HEGYMÁSZÓVAL
ERŐFORRÁSOK – MOTIVÁCIÓ – EMPÁTIA

Hegymászóként 1998 óta járom a Himalája hegyvilágát. Ezek a túrák izgalmas, embert próbáló kalandok. Ugyanakkor egy expedíció felépítése költséges, összetett, komoly feladat is. Az expedíciókat megelőző 4-6 hónapot nagyvállalatok felsővezetőinek irodáiban töltöm, velük beszélgetek, nekik prezentálom elképzeléseimet. (És persze eközben edzőtermekben izzadok, térképeket, fényképeket, felszerelés-listákat bogarászom és az Alpok, vagy a Tátra csúcsait járom. Készülök.)

E szervezetek vezetőivel beszélgetve eljutottam oda, hogy képes vagyok (néha) elmagyarázni céljainkat, megértetni örömeinket és nehézségeinket. Ráébredtem arra is, hogy az expedíciózás lényegét az ő nyelvükre – célmeghatározásokra, erőforrásgazdálkodásra, csapatmunkára – lefordítva a vezetői élet és az expedíciós hegymászás rengeteg párhuzamot kínál.

Elhatároztam, hogy csokorba szedem ezeket a párhuzamokat és csoportos munka vagy prezentációt követő beszélgetések keretében úgy járjuk őket körül, hogy hallgatóságom, a csoportok résztvevői, maguk jussanak el építő felismeréseikhez, találják meg hasznos tanulságaikat, kapaszkodjanak fel saját hegycsúcsaikra.

 

ELŐADÁSOK, VETÍTÉSEK, TRÉNINGEK

Előadások, vetítések: A vetítés hossza 15 és 90 perc között változhat. A vetítés során Klein Dávid beszámol rendkívüli élményeiről, majd – igény szerint – tematikus párhuzamokat tárgyalhatnak meg a vezetés világa és az expedíciózás között, valamint kérdésekre reagál.

Irányított, moderált beszélgetések keretében a hegymászással, expedíciózással és Klein Dávid szemléletmódjával, kalandos életútjával ismerkedhet meg a hallgatóság. Tematikus, színpadi beszélgetések keretében a kockázatvállalás, motiváció, csapatmunka, célkitűzések (és egyéb rokonítható fogalmak) feldolgozására nyílik lehetőségünk.

Tréningek: Félnapos és egynapos tréningjeink során lehetőség van közös túrázásra, vetített élménybeszámolóra sikeres és sikertelen expedíciókról, elméleti ismeretek elsajátításra és saját oktató videó feldolgozására. A tréningeket le tudjuk bonyolítani itthoni vagy külföldi hegyi környezetben.